Svečano obilježen 22.maj – Dan policije Tuzlanskog kantona

21.05.2021 12:37

22.maj – Dan policije Tuzlanskog kantona, obilježen je danas (21.5.2021.godine) polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na spomen obilježju ispred sjedišta MUP TK-a u Tuzli.

Ovim povodom, cvijeće su položile delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave policije, Skupštine Tuzlanskog kantona, Vlade Tuzlanskog kantona, porodica poginulih pripadnika MUP-a TK-a, Sindikata MUP-a TK-a, Kantonalnog saveza Udruženja pripadnika policije 92-95 i  Udruženja pripadnika policije 4. april Tuzla.

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Midhat Dobrnjić i direktor Uprave policije MUP TK-a Dževad Korman su ovom prilikom svim policijskim službenicima, državnim službenicima i namještenicima MUP TK-a i Uprave policije čestitali Dan policije, uz želje za dobro zdravlje i mnogo uspjeha u profesionalnom i privatnom životu. Izrazili su zadovoljstvo na profesionalnom i predanom radu u ispunjavanju osnovnih ciljeva i zadataka ovog Ministarstva, što je posebno zahtjevno u vrijeme pandemije korona virusa kada se pokazalo da su spremni odgovoriti svakom zadatku i novom izazovu. Ovom prilikom, istakli su da građani Tuzlanskog kantona mogu računati na dobro opremljenu, uvježbanu, educiranu i profesionalnu policiju koja će u svakom trenutku stati u zaštitu lične i imovinske sigurnosti svih građana. Takođe, istaknuto je da su MUP TK i Uprava policije protekle godine ostvarili svoje strateške i programske ciljeve i zadatke što se posebno ogleda u povoljnom stanju sigurnosti u Tuzlanskom kantonu, te da će i dalje fokus biti na unapređenju stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona i šire, prvenstveno u borbi protiv svih oblika kriminala, a naročito organizovanog.

Povodom Dana policije Tuzlanskog kantona, u skladu da Pravilnikom o priznanjima, pohvalama i nagradama MUP TK-a dodijeljene su pohvale ministra i direktora policije najzaslužnijim službenicima za postignute rezultate u radu i njihov doprinos u ostvarivanju osnovih ciljeva i zadataka Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave policije.

I ove godine Dan policije TK-a se obilježava skromnije nego prethodnih godina, s obzirom na pandemiju koronavirusa i u skladu sa naloženim epidemiološkim mjerama u cilju zaštite zdravlja stanovništva.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba