Dan policije obilježen u Srebreniku, Gradačcu i Banovićima

24.05.2021 08:23

Dana, 24.5.2021.godine, povodom obilježavanja Dana policije Tuzlanskog kantona, predstavnici PU i PS Srebrenik, Grada Srebrenika, Udruženja „Policajci Srebrenika 1991.-1995.godina“, boračkih udruženja i porodica poginulih policajaca odali su počast i položili cvijeće na spomen obilježje poginulim policajcima u krugu PU/PS Srebrenik, a zatim i na centralnom gradskom spomeniku šehidima i poginulim borcima u Srebreniku. Takođe, u sklopu obilježavanja Dana policije, izvršen je obilazak porodica šest policajaca SJB Srebrenik poginulih u periodu odbrambeno oslobodilačkog rata. Nakon navedenih aktivnosti upriličen je prijem kod gradonačelnika Srebrenika za predstavnike Policijske uprave Srebrenik.

Takođe, Policijska uprava Gradačac je u povodu obilježavanja “22.maja – Dana policije TK” upriličila svečani prijem za članove porodica šehida i poginulih boraca – pripadnika policije, predstavnike Grada, boračkih udruženja i medija, nakon kojeg je položeno cvijeće na spomen obilježje poginulim pripadnicima policije ispred zgrade Policijske uprave Gradačac, a potom i na centralno spomen obilježje šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata.

Dana, 22.5.2021.godine članovi “Udruženja policije učesnika odbrambeno oslobodilačkog rata općine Banovići” su polaganjem cvijeća na spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u Banovićima obilježili Dan policije Tuzlanskog kantona.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba