Viši savjetnik za borbu protiv korupcije Ambasade SAD-a u posjeti Upravi policije

01.07.2021 12:19

Direktor Uprave policije MUP-a TK-a Dževad Korman primio je jučer, 30.06.2021.godine, u radnu posjetu višeg savjetnika za borbu protiv korupcije Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erica Larsona sa saradnicima.

Tokom sastanka, razgovarano je o stanju sigurnosti na području Tuzlanskog kantona i aktuelnim sigurnosnim pitanjima, s posebnim akcentom na borbu protiv korupcije, kao jednog od prioritetnih zadataka Uprave policije.

Viši savjetnik za borbu protiv korupcije Eric Larson istakao je koliko je važno da policija ostane nezavisna i da ne bude pod političkim uticajem i kontrolom, te naglasio  ključnu ulogu policije u borbi protiv korupcije.

Direktor Uprave policije Dževad Korman zahvalio se na iskazanoj podršci u dosadašnjem radu, te istakao spremnost i odlučnost Uprave policije MUP-a TK da se suprostavi  svim oblicima kriminala, posebno najsloženijim, organizovanom kriminalu i korupciji, u cilju očuvanja i unapređenja stanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba