PU/PS Banovići – Dva lica lišena slobode

08.07.2021 14:52

Dana 07.07.2021 godine, brzom intervencijom službenika  PU/PS  Banovići pronađena su  i lišena slobode dva lica koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih dijela „Krađa“ (u tržnim centrima), kao i drugim krivičnim djelima.

Riječ je o M.R. rođen 1984.godine iz  Kladnja i S.A. rođena 1988.godine iz Tuzle, kod kojih je prilikom poduzimanja službenih radnji pronađena manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, te određena količina higijenskih i prehrambenih artikala (za koje postoje osnovi sumnje da potiču iz krivičnih djela krađa).

Postupajući po naredbi Općinskog suda Banovići izvršen je pretres putničkog motornog vozila korisnika M.R. kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: 2 pištolja, određena količina  municije, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Nad navedenim licima je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, nakon čega su uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba