OKP PU Lukavac – Izvršen pretres na području Lukavca

02.09.2021 08:12

Dana 01.09.2021.godine, službenici Uprave policije MUP-a TK/Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac su, postupajući po naredbi Općinskog suda, na području Lukavca izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi A.M., rođen 1989.godine  iz Lukavca.

Prilikom pretresa pronađeni su sljedeći predmeti: 1 veće i 9 manjih pvc. pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 pištolj call 9 mm, 3 TV prijemnika, 19 bušilica, 4 brusilice, motorna pila, 2 električne pile, električna kosačica, 3 TV prijemnika, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O svemu je upoznat dežurni tužilac, a pronađeni predmeti su privremeno oduzeti radi vještačenja. Policijski službenici OKP PU Lukavac nastavljaju daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. i krivičnog djela “Prikrivanje” iz člana 300. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba