Uprava policije/SKP – Pronađena opojna droga, 2 lica lišena slobode

22.10.2021 08:33

Dana, 20.10.2021.godine u Tuzli, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/SKP/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, uočili pmv. Golf u kojem su se nalazila 2 lica, od ranije poznata policijskim službenicima, koji su po uočavanu policijskih službenika vozilom se pokušali udaljiti i tom prilikom od sebe odbacili predmete (ruksak).

Brzom intervencijom policijskih službenika R.H. je sustignut i lišen slobode, dok se H.P. udaljio sa lica mjesta, te je narednog dana uz prisustvo branioca pristupio u službene prostorije gdje je lišen slobode.

Policijski službenici navedenog Odsjeka su dana 21.10.2021.godine izvršili pretres vozila i ruksaka, kojom prilikom su pronađeni sljedeći predmeti: 9 većih pvc.pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 1 veće pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 6 pvc. pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i 3 manja pvc. pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji mogu koristiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, dok je pronađena materija privremeno izuzeta radi vještačenja.

U službenim prostorijama izvršena je kriminalistička obrada nad R.H., rođen 1993.godine i H.P., rođen 1997.godine, oba iz Tuzle, te su imenovani dana 21.10.2021.godine, uz izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na daljnje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela Sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje iz člana 358. i Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba