“Hodaj oprezno-vozi sigurno” – edukativna predavanja za učenike

20.04.2022 13:11

U okviru realizacije kampanje “Hodaj oprezno – vozi sigurno” i implementacije projekta Rad policije u zajednici, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a održali su novi niz edukativnih predavanja na temu sigurnog i pravilnog učešća djece-pješaka u saobraćaju za učenike više osnovnih škola i predškolskih ustanova na području Tuzle, Srebrenika, Banovića, Kladnja, Teočaka, Čelića i Doboj Istoka.

Tokom navedenih predavanja, koja za cilj imaju ukazivanje na značaj i važnost poštivanja saobraćajnih pravila i propisa, učenicima su prezentovana saobraćajna pravila i propisi. Ovom prilikom, učenicima i nastavnom osoblju je uručen promotivni materijal navedene kampanje.

Predavanja će biti nastavljena i u narednom periodu u saradnji sa obrazovnim institucijama Tuzlanskog kantona, za vrijeme trajanja kampanje “Hodaj oprezno – vozi sigurno” (mart – decembar 2022.godine), a sve u cilju podizanja nivoa opće saobraćajne kulture i povećanja stepena sigurnosti svih učesnika u saobraćaju s fokusom na pješake, kao najugroženiju kategoriju učesnika u saobraćaju.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba