Svečano obilježen 22. maj – Dan policije TK-a

23.05.2022 14:44

Centralno obilježavanje 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona, održano je danas odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na spomen-obilježje poginulim pripadnicima policije ispred zgrade sjedišta MUP-a TK-a u Tuzli, postrojavanjem Jedinice policije za specijalnu podršku i Jedinice za javni red i mir Uprave policije MUP-a TK-a, te svečanim defileom policijskih službenika kroz centar grada i polaganjem cvijeća na spomen obilježju „Kapija“.

Svečana akademija je održana u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, gdje su se u uvodnom dijelu programa prisutnima obratili direktor Uprave policije Dževad Korman, ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

Nakon uvodnih obraćanja, upriličen je kulturno-zabavni program, te su uručene zahvalnice za uspješnu saradnju i podršku u radu ovog Ministarstva sljedećim saradnicima: Misija OSCE-a u BIH Terenski ured Tuzla, JU Centar za rehabilitaciju ovosnika o psihoaktivnim supstancama Smoluća, Crveni križ Tuzlanskog kantona i Amir Dedić, uposlenik Javnog BHTV servisa.

Povodom “22. maja – Dana policije”, ministar unutrašnjih poslova i direktor Uprave policije su, u skladu sa Pravilnikom o priznanjima, pohvalama i nagradama MUP TK-a donijeli Odluke o dodjelama novčanih nagrada i pohvala za policijske službenike, državne službenike i namještenike ovog Ministarstva/Uprave. Tako da je za postignute rezultate u radu i doprinos u ostvarivanju osnovnih funkcija MUP-a Tuzlanskog kantona u proteklom periodu u viši čin unaprijeđeno 18 službenika policije, novčano su nagrađena 34 zaposlenika, dok su 62 pohvaljena. Takođe, dodijeljeno je 7 posthumnih zahvalnica službenicima policije za dugogodišnji doprinos i unapređenje rada Uprave policije MUP-a TK-a, koje su preuzeli članovi njihovih porodica.

Svečanoj akademiji prisustvovali su pored službenika MUP-a TK-a predstavnici izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, predstavnici Agencija za provođenje zakona, politički dužnosnici, predstavnici medija, kao i drugi saradnici i gosti.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba