Prezentacija novih policijskih vozila i promocija Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP TK-a

16.11.2022 13:00

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona/Uprava policije je danas, 16.11.2022.godine u Tuzli organizovala svečanu promociju novoformirane Jedinice za saobraćaj i prezentaciju novih 45 motornih vozila, koja su službenicima policije na korištenje predali premijer Tuzlanskog kantona i ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Naime, riječ je o 5 kombi vozila za potrebe Jedinice za specijalnu podršku, 40 vozila za potrebe uniformisane i kriminalističke policije u okviru organizacionih jedinica Uprave policije. Izložena su i dva specijalna vozila za evidentiranje saobraćajnih prekršaja tzv. presretača. Ukupna vrijednost ove nabavke je više od 2 miliona konvertibilnih maraka.

„Osim uručivanja i promocije novih vozila, danas promoviramo i novoformiranu Jedinicu za saobraćaj i ona će od ponedjeljka biti u punom kapacitetu, zajedno sa novim specijalnim vozilima tzv. presretačima. Građani su se s ovim vozilima već imali priliku upoznati. Ona još ove sedmice djeluju preventivno, ali od ponedjeljka će ovaj sistem u potpunosti početi sa svojom primjenom, odnosno represivnim mjerama prema učiniocima saobraćajnih prekršaja. Sve ove nabavke trebalo bi da doprinesu mobilnosti i efikasnosti službenika policije i ostvarivanju svih onih zadaća koje se stavljaju pred ovaj organ“, rekao je u svom obraćanju predstavnicima medija ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović.

Direktor Uprave policije Dževad Korman se zahvalio Vladi Tuzlanskog kantona na prepoznavanju značaja ulaganja u opremu za rad Uprave policije, te istekao da je najnovijim izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji MUP-a TK, nakon skoro 20 godina, ponovo formirana Jedinica za saobraćaj, čija će isključiva nadležnost biti sigurnost saobraćaja na području Tuzlanskog kantona, sa akcentom na magistralne i regionalne puteve. Takođe je ovom prilikom istaknuo da su rezultati koje policija ostvaruje tokom ove godine na zadovoljavajućem nivou, te da je primjetan trend poboljšanja parametara u svim oblastima.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, premijer Tuzlanskog kantona, ministar unutrašnjih poslova TK-a, direktor Uprave policije sa saradnicima i predstavnici medija.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba