Uprava policije – realizovane pojačane planske aktivnosti

27.02.2023 12:11

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su, dana 24.02.2023.godine na području Tuzlanskog kantona, poduzimajući operativne planske aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga i drugih krivičnih dijela i prekršaja, kontrolisali i legitimisali ukupno 419 lica, izvršili kontrolu 242 vozila, 10 pretresanja, oduzeli 9 predmeta, te izvršili 6 ograničenja slobode kretanja na određenom području (racija).

Prilikom pretresanja, pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: 1 pakovanje bijele preaškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu,  2 paketa sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu,  2 paketa biljne materije koja asocira na opojnu drogu, 1 komad biljne materije u rinfuzi koja asocira na opojnu drogu, tragovi bijele materije na patosnici  kontrolisanog vozila koja asocira na opojnu drogu, 1 ručno motana cigareta – tzv. “Joint”  i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Takođe, policijski službenici su poduzimajući navedene pojačane planske aktivnosti izdali 32 prekršajnih naloga.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju  krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba