Uprava policije/PU Tuzla – Izvršen pretres, jednom licu oduzeta sloboda

08.03.2024 09:40

Dana, 7.3.2024.godine u Tuzli, policijski službenici Uprave policije MUP TK/Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, su postupajući po usmenoj naredbi sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres M.L., rođen 1989.godine iz Tuzle i stambenih prostorija koje isti koristi. Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: devet pvc. pakovanja sa sadržajem materija koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu, digitalna vaga za precizno mjerenje, pištolj i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, po čijim uputama je licu M.L. oduzeta sloboda, te je isti priveden u službene prostorije, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu na području grada Tuzla počinio krivična djela iz oblasti imovinskih delikata, kao i krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nakon kriminalističke obrade, M.L. će danas uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba