Uprava policije – polaganje svečane zakletve za160 policijskih službenika

01.04.2024 15:36

Uprava policije MUP TK-a je od danas, 01.04.2024.godine bogatija za još 160 policijskih službenika. Naime, 160 policijskih službenika, koji su uspješno završili osnovnu policijsku obuku na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, su danas u velikoj sali JU BKC Tuzla, u prisustvu roditelja, prijatelja, predstavnika MUP-a TK-a i Uprave policije, te brojnih medija položili policijsku zakletvu. Time je ispunjen i posljednji uvjet za njihov prijem u radni odnos u Upravu policije MUP TK-a.

Tokom ove svečanosti, prisutnima su se obratili ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Hajrudin Mehanović i direktor Uprave policije MUP TK, Dževad Korman, koji su izrazili svoje zadovoljstvo prijemom novih kadrova, što je upravo u ovom momentu jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a i Uprave policije, napominjući da je posao policijskog službenika častan posao, ali istovremeno i veoma odgovoran posao, koji sa sobom nosi brojne izazove i opasnosti.

Po obraćanju ministra Mehanovća i direktora Kormana, uslijedilo je polaganje svečane zakletve koju je predvodio načelnik Ureda direktora, samostalni inspektor Denis Fejzić, a nakon položene svečane zakletve policijski službenici su raspoređeni u organizacione jedinice unutar Uprave policije MUP-a TK, čime počinje njihov profesionalni angažman.

Ovom prilikom MUP TK-a i Uprava policije još jednom čestitaju svim kolegama koji su od danas pripadnici Uprave policije MUP TK-a.

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba