Čestitka Premijera Vlade TK-a

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona

n/r    ministar Husein Topčagić

n/r    policijski komesar Fadil Šljivić

Tuzla, 29.03.2017.godine

Poštovani,

U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime Vama i svim službenicima policije koji  su dali svoj doprinos u rasvjetljavanju krivičnih djela ubistva Seada Hajdarevića koje se  dogodilo 21. novembra 2016. godine u njegovoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Bare  i razbojništva nad policijskim službenicima u naselju Brgule u Tuzli upućujem iskrene  čestitke.

Ovim putem želim izraziti riječi pohvale svim službenicima policije koji su učestvovali u pronalasku, hapšenju i privođenju kriminalnih lica koja se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Vaša predanost rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela, svijetli je primjer marljivosti, čestitosti i istrajnosti policije Tuzlanskog kantona kao garanta lične i materijalne sigurnosti svih građana u Tuzlanskom kantonu.

Ovi rezultati su dokaz, da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona odlučni i nepokolebljivi u otkrivanju najtežih krivičnih djela, kao i u pronalasku izvršilaca krivičnih djela i njihovoj predaji tužilaštvu i sudovima.

Uz čestitke, ovim putem svim pripadnicima policije upućujem i poziv da, slijedeći ovaj, ali i brojne druge slične primjere, sa istim elanom i entuzijazmom nastave čestito, nezavisno i nepristrasno raditi svoj posao.

S poštovanjem,

P R E M I J E R

TUZLANSKOG KANTONA

Bego Gutić

 

14:28