Izvršeni pretresi na pet lokacija na području Tuzlanskog kantona

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su, postupajući po Operativnom planu i Naredbama za pretresanje općinskih sudova, dana 13.11.2014.godine izvršili pretrese stambenih, pomoćnih i drugih objekata na pet lokacija na području Tuzlanskog kantona (Tuzla, Lukavac, Živinice i Gradačac) u cilju suzbijanja i sprečavanja zloupotrebe opojnih droga.

U navedenim pretresima pronađena je i privremeno oduzeta određena količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu «marihuanu» i digitalna vaga.

Prilikom realizacije navedenih radnji četiri osobe su lišene slobode, a nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu TK-a će biti podneseni Izvještaji protiv ukupno pet osoba, i to protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i protiv dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ FBiH Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

15:11