Izvršeni pretresi na području TK-a

Postupajući po naredbi Općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Kalesija, Živinice i Srebrenik, dana 24.04.2015. godine policijski službenici Uprave policje – OKP PU Tuzla, Živinice, Lukavac, Kalesija i Srebrenik su izvršili pretres na pet lokacija kuća, pomoćnih objekata i automobila koje koriste N.D. rođen 1960. godine nastanjen u Mihatovićima, N.M. rođen 1984. godine nastanjen na području Lukavca, G.V. rođen 1990. godine nastanjen u Kalesiji, O.A. rođen 1984. godine nastanjen u Živinicama i B.S. rođena 1986. godine nastanjena na području općine Srebrenik.

 Prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto: 6 šprica sa iglama u kojima se nalaze tragovi materije koja asocira na opojnu drogu, 5 posudica sa tragovima materije koja asocira na opojnu drogu, jedna pvc kesica sa tragovima praškaste materije, 8 manjih paketića sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“, kao i neutvrđena količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Heroin“.

Lica N.D. i B.S su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238.  KZ FBiH. O navedenom događaju je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzla, dok će protiv navedenih lica nadležnom tužilaštvu biti podneseni Izvještaji o počinjenim krivičnim djelima iz čl. 238. i 239. KZ FBiH.

15:49