Izvršeno 19 pretresa na području Tuzlanskog kantona

Policijski službenici Uprave policije MUP TK su, u vremenskom periodu od 16. do 23.12.2014.godine, postupajući po operativnom planu i Naredbama za pretres općinskih sudova, izvršili pretresanje stambenih, pomoćnih i drugih objekata, vozila i lica na  ukupno 19 lokacija na području Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa, pronađeno je i privremeno oduzeto sljedeće: 35 manjih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“, 7 manjih pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“, digitalna vaga, lovačka puška, puška dvocijevka, 12 patrona za pušku, okvir za automatsku pušku, vazdušna puška, 48 metaka različitog kalibra, dvije šprice, dvije igle, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“ i sjemenki koje svojim izgledom asociraju na sjemenke „cannabisa“, te drugi predmeti.

Nakon završenih pretresa, više osoba je privedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok će nakon kompletiranja predmeta protiv sljedećih osoba biti podneseni Izvještaji nadležnom Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, i to: protiv Š.A. iz Tuzle, M.J. iz Gračanice i Dž.S. iz Gračanice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 238. KZ FBiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, protiv H.A. iz Živinica, P.A. iz Kalesije i M.D. iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 239. KZ FBiH Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, te protiv F.O. iz Srebrenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 371. KZ FBiH Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

 

14:33