Kod 25-godišnjaka pronađeno 16 manjih pakovanja opojne droge

Policijski službenici Uprave policije MUP TK (PU Lukavac) su dana, 24.02.2015.godine u Lukavcu prilikom redovnog rada na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga,  uočili lice A.K., rođen 1989. godine od ranije poznato policiji po sklonostima zloupotrebe opojne droge. Tom prilikom, A.K. je policijskim službenicima predao šest manjih pakovanja od pvc. folije u kojima se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed".

Zbog postojanja osnova sumnje da lice posjeduje još opojne droge izvršen je pretres istog, te pronađeno deset manjih pakovanja od pvc. folije u kojima se nalazila praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed".

Pronađena materija je privremeno oduzeta, a A.K. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

O događaju je upoznat kantonalni tužilac, a policijski službenici PU Lukavac poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

11:56