Lišen slobode zbog 44 paketića cannabisa

 

Službenici policije PU Tuzla su, poduzimajući neophodne mjere i radnje na dokumentovanju saobraćajne nezgode od 03.08.2012.godine u Tuzli, u kojoj su učestvovali vozač pmv. "Audi" i vozač mopeda (koji je nepoštujući svjetlosnu saobraćajnu signalizaciju i upaljeno crveno svjetlo prošao kroz raskrsnicu), pronašli torbicu sa 44 paketića sa sadržajem materije, koja je svojim izgledom asocirala na opojnu drogu Cannabis, a za koju je naknadnim provjerama i prikupljenim saznanjima utvrđeno da pripada A.T., rođen 1993.godine, nastanjen u Tuzli, saputniku na navedenom mopedu.


 

O navedenom je upoznat kantonalni tužilac, a pronađena materija je izuzeta radi vještačenja u Odjeljenju za kriminalističku tehniku MUP TK-a, kojim je utvrđeno da se u pronađenim paketićima, nalazila opojna droga cannabis, ukupne količine od oko 42 grama.

 

A.T. je potom, u saradnji sa službenicima PU Zavidovići, pronađen i lišen slobode, te priveden u prostorije PU Tuzla radi kriminalističke obrade, nakon čega je danas, 10.08.2012.godine uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje.

11:08