M.D. predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PU-PS Lukavac) su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se lice M.D., rođen 1960.godine na području općine Lopare može dovesti u vezu s izvršenjem različitih krivičnih djela. S tim u vezi, dana 21.07.2014.godine policijski službenici su na osnovu Naredbe Općinskog suda Lukavac izvršili pretres stambene prostorije na području općine Lukavac i motornog vozila "Golf", koje koristi navedeno lice.


Tom prilikom, pronađeno je i oduzeto sljedeće: putničko motorno vozilo „Golf“ (za koje se izvršenim provjerama došlo da saznanja da  postoje osnove sumnje da je otuđeno u Zenici u mjesecu martu 2014.godine), okvir za pušku i oko 30 komada municije, prehrambeni proizvodi, alat, kozmetički proizvodi, odjevni predmeti i dr.

M.D. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Lukavac, gdje je nad istim izvršena kriminalistička obrada,

Nakon krim. obrade M.D. je, uz Izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu počinio 4 KD Teške krađe (3 KD-a teške krađe počinjena u mjesecu julu 2014.godine na području općine Lukavac i 1 KD teške krađe počinjeno u mjesecu martu 2014.godine na području općine Zenica) i 1 KD Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Takođe, policijski službenici OKP PU Tuzla su izvršili kriminalističku nad navedenim licem zbog postojanja osnova sumnje da je 07.06.2014.godine na području općine Tuzla, počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.


13:07