Ministar sigurnosti BiH u posjeti MUP TK-a

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić sa saradnicima boravio je danas (17.05.2017.godine) u zvaničnoj posjeti MUP TK-a, gdje se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona mr. Huseinom Topčagićem, policijskim komesarom Fadilom Šljivićem i sekretarom MUP TK-a Safetom Begićem.

Na sastanku je razgovarano o sveukupnom stanju sigurnosti, materijalno-tehničkoj opremljenosti i statusu policajaca u Upravi policije MUP TK-a, kao i načinima i mogućnostima za uspostavljanje efikasnije i uspješnije saradnje svih sigurnosnih agencija u BiH.

„Svi smo mi jedna firma na istom zadatku, samo na različitim mjestima, i sa istim ciljem a to je zaštita ustavno-pravnog poretka i integriteta BiH, te zaštita sigurnosti svih građana i njihove imovine. Samo pravnom i sigurnom državom, možemo razvijati našu ekonomiju i imati uspješne politike. Od krucijalne važnosti je zajednička borba protiv korupcije. Drago mi je da sam razgovarao sa čelnim ljudima ovog Ministarstva, i mogu reći da MUP TK-a ima dobre rezultate, dobru organizaciju i dobro funkcioniše, iako ne radi možda čak ni u prosječno dobrim materijalnim uslovima“ – rekao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Ministar MUP TK-a Husein Topčagić je ovom prilikom istakao zadovoljstvo posjetom državnog ministra sigurnosti i njegovom otvorenošću za saradnju sa svim agencijama za sprovođenje zakona u BiH. „Mi težimo da međusobna koordinacija svih agencija bude još više produbljena na nivou BiH i šire na nivou Evropske uniije, s ciljem efikasnije borbe protiv terorizma, organizovanog kriminala, trgovine ljudima, trgovine oružjem i dr.“ – rekao je ministar Topčagić.

13:48