Ministar sigurnosti BiH u radnoj posjeti MUP TK-a

        

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Bego Gutić primio je danas u prvu zvaničnu radnu posjetu ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Sadika Ahmetovića i njegovog savjetnika Aliju Hasića, koja je u okviru redovnih radnih posjeta ministra sigurnosti kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova.


 

 

Tokom sastanka razgovarano je o aktuelnoj problematici, kada je u pitanju sigurnosna situacija na području Tuzlanskog kantona, kao i o aktivnostima policije u vezi održavanja komemorativnog skupa u Srebrenici - 11. jula tekuće godine sa sigurnosnog aspekta.

 

Ministar Gutić upoznao je ministra Ahmetovića s aktuelnim stanjem sigurnosti na području Kantona, te je istakao da će MUP TK kao i prethodnih godina, zajedno sa drugim policijskim agencijama, dati podršku i uzeti učešće u obezbjeđenju predstojeće komemoracije povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici.

 

Ministar Ahmetović je ovom prilikom izrazio očekivanje da će sve policijske agencije koje budu uključene u obezbjeđenje navedene komemoracije u Srebrenici svoje zadatke izvršiti profesionalno  i kroz uzajamnu saradnju, kako bi skup prošao u najboljem mogućem redu, bez bilo kakvih sigurnosnih problema.

12:04