MUP TK – Oduzeta opojna droga

Dana, 23.09.2017.godine službenici OKP PU Tuzla su u Tuzli izvršili pretres bez naredbe 25-godišnjaka iz Živinica, kojom prilikom je kod istog pronađena manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis“, kao i pretres bez naredbe 21-godišnjaka iz Tuzle kojom prilikom su kod istog pronađene tri sjemenke koje svojim izgledom asociraju na sjemenke opojne droge „Cannabis“. Istog dana, službenici PS Gradačac su na području općine Gradačac, izvršili pretres 36-godišnjaka iz Modriče kojom prilikom je kod istog pronađena manja količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“.

Dana, 22.09.2017.godine službenici PS Teočak su na području općine Teočak izvršili kontrolu putničkog motornog vozila, kojom prilikom je 17-godišnjak koji se nalazio u vozilu dobrovoljno predao dva manja pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis“. Istog dana, službenici PS Gračanica i PS Doboj Istok su na području općine Doboj Istok kontrolisali pmv. kojom prilikom je 26-godišnjak nastanjen na području općine Gračanica službenicima policije dobrovoljno predao jednu pvc. vrećicu u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

O svemu navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije su poduzeli potrebne mjere i radnje, te nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovih događaja.

9:02