Na području TK-a izvršeni pretresi na 17 lokacija i slobode lišeno 6 osoba

Postupajući po Operativnom planu i naredbama za pretres općinskih sudova sa područja TK-a, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su danas, 02. februara 2015.godine izvršili pretres na ukupno 17 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Živinica, Kalesije, Gradačca i Gračanice, kojom prilikom je slobode lišeno 6 osoba. Navedene osobe su privedene u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će nadležnom Tužilaštvu protiv istih biti podneseni Izvještaji o učinjenim krivičnim djelima, dok će za jednu osobu biti zatražena mjera pritvora.

Prilikom pretesa, pronađena je i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“, „Speed“ (oko 200 gr.), kao i određena količina tableta „Ekstazi“, te vage za razvagavanje narkotičkih sredstava, 1 puška PAP-ovka, 3 pištolja, automat M-56 „Šmajser“, kao i određena količina municije. U pretresima su pronađeni i predmeti koji potiču iz krivičnih djela Krađe i Teške krađe (4 bušilice, 3 brusilice, motorna pila,  cirkular, vodena pumpa, ubodne pile i dr.).

Policijski službenici MUP TK su takođe, u sklopu aktivnosti borbe protiv zloupotrebe opojnih droga, u subotu 31.01.2015.godine Kantonalnom tužilaštvu TK-a uz Izvještaj predali dvije osobe iz Čelića, nakon što su u vozilu u kojem su osobe nalazile pronašli i privremeno oduzeli oko 1294 grama materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Marihuana".

 

12:16