Održano predavanje antistresnih tečaj za policijske službenike u organizaciji UG “Umijeće življenja” Tuzla

 

Danas (25.03.2013. godine) u prostorijama MUP TK-a, održano je predavanje antistresnih tečaj u organizaciji UG  "Umijeća življenja" Tuzla kojem su prisustvovali, ministar Amir Husić, v.d. policijski komesar Enver Skenderović, glavni inspektori, načelnici Odjeljenja u Upravi policije MUP TK-a i načelnici PU. Predavači na navedenom tečaju su bili Internacionalni učitelji " The Art of Living" Santosh Rao Bangari i njegova supruga Bamini.


Prisutne su upoznali o tehnikama i vještinama koji nude praktične alate za uklanjanje stresa, unose  mir i energiju, svjesnost i radost u svakodnevni život, čime dolazi do porasta fizičke i mentalne energije, neophodnih za bolje međuljudske odnose.

Antistresnih tečajevi se provode već 30 godina u svijetu i njihovi programi se odvijaju u 150 zemalja na svim kontinentima, a postignuti rezultati su bili povod da se isti tečajevi organizuju i u našem ministarstvu.

S obzirom da veći broj uposlenika osjeća posljedice dugogodišnjeg rada na stresnim poslovima i zadacima, MUP TK- a je izdvojilo odgovarajuća materijalna sredstva sa ciljem organizovanja antistresnih radionica, u cilju stvaranja ugodnijeg okruženja za rad uposlenika.

Tokom, 2012/2013. godine organizovani su tečajevi za policijske službenike u Upravi policije MUP TK-a kroz koje je do sada uspješno prošlo oko 140 službenika.

 

12:29