Otkriveni izvršioci KD razbojništva i KD teške krađe u Tuzli

Brzom intervencijom policijskih službenika Uprave policije MUP TK-a (PU Tuzla – PS Istok) dana 04.10.2013.godine lišeni su slobode A.S., rođen 1990.godine i M.P., rođena 1994.godine, oboje iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su istog dana u Tuzli počinili dva KD razbojništva i jedno KD teške krađe.


Naime, postoje osnove sumnje da su navedena lica izvršila: razbojništvo nad 34-godišnjakinjom iz Tuzle od koje su otuđeni novčanik sa manjom količinom novca i olovka koju ista koristi za popis stanovništva, kojom prilikom je oštećena njena mikro karta područja na kojem vrši popis, razbojništvo nad 24-godišnjakinjom iz Tuzle od koje su pokušali otuđiti novčanik, i tešku krađu – provalu u motorno vozilo "VW" iz kojeg je otuđena pločica od CD plejera.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a A.S. i M.P. su privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega su uz Izvještaj predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje.

Takođe, dana 05.10.2013 godine policijski službenici su lišili slobode F.D., rođen 1992.godine nastanjen na području općine Zavidovići, zbog postojanja osnova sumnje da je neposredno prije lišenja slobode počinio krivično djelo teške krađe – otuđenje lima s okapnice na stambenoj zgradi u ulici Ismeta Mujezinovića u Tuzli. Nad F.D. je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada i kod istog je pronađen bakarni lim. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

7:55