Otkriveni počinioci napada na dr. Zukića u Srebreniku

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a (PS Srebrenik) su, postupajući po zaprimljenoj prijavi od 27.01.2015.godine (fizički napad na I. Zukića u Srebreniku od strane NN lica), sproveli niz operativnih mjera i radnji u cilju pronalaska i identifikacije NN počinilaca.

Tokom sprovođenja navedenih mjera i radnji,  policijski službenici su koordiniranim operativnim radom došli do saznanja o mogućim počiniocima, a radi se o J.B., rođen 1987.godine, A.S., rođen 1989.godine i B.B., rođen 1996.godine, svi iz Tuzle. Nad J.B. i A.S. je u službenim prostorijama PS Srebrenik izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD Nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. Krivičnog zakona FBiH, kao i krim. obrada nad B.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. a u vezi sa članom 31. (Saučinitelj) KZ FBiH.

Daljnjim radom na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, izvršena je i kriminalistička obrada nad F.I., rođen 1961.godine nastanjen na području općine Srebrenik zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. u vezi sa članom 31. (Saučinitelj), članom 32. (Podstrekavanje) i članom 33. (Pomaganje) Krivičnog zakona Federacije BiH.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, dok je u toku daljnji  rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti podnesen Izvještaj o otkrivanju počinilaca istog.

13:54