Uprava policije MUP-a TK – Rasvijetljeno 20 krivičnih djela

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK (Policijske uprave Tuzla) su Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeli Izvještaj protiv S.M., rođen 1977.godine nastanjen na području grada Tuzla, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio osam krivičnih djela, i to šest krivičnih djela Teška krađa iz člana 287. stav 1. Krivičnog zakona FBiH i dva krivična djela Krađe iz člana 286. stav 1. istog Zakona. Riječ je o krivičnim djelima, počinjenim u vremenskom periodu od 20.11.2019.godine do 28.2.2020.godine, na području grada Tuzla, na štetu pravnih lica, u kojima su predmet otuđenja bili pogonsko gorivo i plinske boce.

Radom na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK (Policijske uprave Lukavac) su izvršili kriminalističku obradu nad B.K., rođen 1997.godine iz Lukavca, te protiv istog podnijeli Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu na području općine Lukavac počinio više krivičnih djela. Naime, postoje osnove sumnje da je B.K. u vremenskom periodu od 7.10.2019.godine do 27.2.2020.godine na području općine Lukavac, na štetu fizičkih lica, počinio četiri krivična djela Izazivanje opće opasnosti iz člana 323. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH, jedno krivično djelo Paljevina iz člana 301. stav 1. KZ FBiH, jedno krivično djelo Teška krađa iz člana 287. stav 1. a u vezi sa članom 301. stav 1. KZ FBiH i jedno krivično djelo Teška krađa iz člana 287. stav 1. KZ FBiH (radi se o izazivanju požara u kući, pomoćnom objektu, putničkim motornim vozilima i otuđenju bicikla).

Takođe, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK (Policijske uprave Srebrenik) su nadležnom Tužilaštvu TK-a podnijeli Izvještaj protiv D.P., rođen 1986.godine nastanjen u Živinicama, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio pet krivičnih djela Utaja iz člana 290. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH. Radi se o krivičnim djelima počinjenim na području grada Srebrenika, u vremenskom periodu od 20.2. do 24.2.2020.godine, na štetu  pravnih lica, u kojima je zadržavana tuđa pokretnina radi sticanja imovinske koristi (kablovi za paljenje vozila).

13:45