Pojačane aktivnosti policije povodom Prvog maja

Povodom nastupajućeg prvomajskog praznika, kada se očekuje povećan tranzit ljudi i roba, te okupljanje građana na otvorenim i zatvorenim prostorima, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a će provesti pojačane preventivno - represivne mjere i radnje, u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, sigurnosti saobraćaja i efikasnije zaštite lične i imovinske sigurnosti građana.

U navedenom periodu pojačane aktivnosti policije provodit će se kroz: dodatno angažovanje službenika policije na mjestima većeg okupljanja građana, pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, dodatno angažovanje kriminalističke policije u cilju sprečavanja i suzbijanja kriminalnih aktivnosti, povećanu mobilnost policijskih patrola uključujući posebne interventne timove, punu operativnost Operativnog centra MUP TK-a,  kao i zajedničko djelovanje općinskih, kantonalnih i dr. službi.

Apelujemo na građane da se suzdrže od neprimjerenih radnji koje mogu narušiti ambijent sigurnosti i na taj način daju svoj doprinos da predstojeći praznik prođe u najboljem mogućem redu.

Napominjemo da su građanima na raspolaganju otvoreni telefonski brojevi MUP-a TK 122 ili 035 250 – 673 Operativni centar.

11:29