Potpisani ugovori za rekonstrukciju šalter sala u Tuzli, Kalesiji i Kladnju

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i direktori firmi KUW-ING Kalesija i RASIMGRADNJA d.o.o. Gradačac potpisali su danas ugovore za rekonstrukciju objekata ovog Ministarstva - lokacija za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila Odjeljenja za administraciju u Kladnju, Tuzli i Kalesiji,  nakon što su iste prošle tendersku proceduru.

Naime, firma KUW-ING Kalesija će biti zadužena za izvođenje radova na rekonstrukciji lokacije za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila Odjeljenja za administraciju Kladanj, dok će firma RASIMGRADNJA d.o.o. Gradačac izvoditi radove na rekonstrukciji lokacija za izdavanje ličnih dokumenata i registraciju motornih vozila Odjeljenja za administraciju Tuzla i Kalesija.

Vrijednost navedenih radova je 426.656 KM za Tuzlu i Kalesiju, a 151.686 KM za Kladanj, dok je završetak radova na sve tri lokacije planiran u decembru tekuće godine.

Riječ je o rekonstrukciji šalter sala u cilju unapređenja rada i stvaranju što boljih uslova građanima, a ujedno će se stvoriti znatne uštede obzirom da će šalter sale biti vraćene u prostorije MUP TK-a, odnosno zgrade policijskih uprava/stanica.

 

10:40