Pretres u Živinicama – Oduzeta opojna droga

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (PU Živinice- tim za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga i Jedinica za specijalnu podršku MUP TK-a) su postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice izvršili pretres porodične kuće  u Živinicama koju koristi M.S. rođen 1986. godine iz Živinica.

 

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: jedan pvc. veći smotuljak u kojem se nalazila praškasta  materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, jedna veća pvc. vrećica u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Canabis ”, jedna limena kutija u kojoj se nalazila pvc. vrećica sa devetnaest (19) kom. tableta koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu”Ekstazi”, 4 tablete “Suboxone” i digitalna vaga.

M.S  je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti.

O navedenim aktivnostima upoznat je kantonalni tužilac, dok će nakon dokumentovanja navedenog događaja, M.S. biti predat nadležnom Kantonalnom tužiulaštvu TK-a uz Izvještaji o učinjenom krivičnom djelu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1. KZ FBiH.

15:09