Pretresi na 7 lokacija, pronađeno oružje i opojna droga

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su poduzimajući kontinuirane aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju krivičnih djela, a postupajući po naredbama nadležnih Sudova, 27. i 28.04.2017.godine izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata, te putničkih motornih vozila na ukupno 7 lokacija na području Kalesije, Banovića, Srebrenika, Gradačca, Gračanice i Lukavca.

Prilikom pretresa porodične kuće, pomoćnih prostorija, dvorišta i pmv. u Srebreniku vlasništvo D.H., rođen 1983.godine pronađeni su i privremeno oduzeti slijedeći predmeti: 304 tablete "medopar", 5 tableta „tramadol“, vaga za precizno vaganje, medicinske pvc. šprice i dr.

Na području Gradačca u pretresu porodične kuće i pomoćnih objekata vlasništvo M.M., rođen 1964.godine, pronađene su i privremeno oduzete dvije puške (jedna marke „CZ“ sa drvenim kundakom i jedna automatska puška marke „CZ“ sa preklopnim kundakom), jedan okvir za municiju, te 16 komada municije kalibra 7,62 mm.

Prilikom pretresa kuće na području općine Lukavac, koju koristi A.B., rođen 1989.godine pronađeno je i privremeno oduzeto jedno manje pakovanje sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “cannabis”.

U pretresu porodične kuće vlasništvo E.D., rođen 1988.godine na području općine Gračanica, pronađeno je i privremeno oduzeto osam manjih pakovanja u kojima se nalazila biljna zeljasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „cannabis“, digitalna vaga, vazdušna puška bez oznake, vazdušna puška marke „Kandar“ s optičkim nišanom, te manja količina dijabola za navedene vazdušne puške.

U toku je rad na dokumentovanju navedenih događaja, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti zbog vještačenja i daljnjih provjera, nakon čega će protiv pomenutih lica biti podneseni odgovarajući izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

 

14:08