Pretresi na području Banovića, Srebrenika, Tuzle i Gračanice

U skladu sa Operativnim planom u borbi protiv KD imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije, službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su dana 24.05. i 25.05.2017. godine po naredbi Općinski sudova  izvršili više pretresa na području  Banovića, Srebrenika, Tuzle i Gračanice.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto: dvije vojne puške M-48, pištolj, 33 komada municije cal 7,9 mm, četiri jakne, četvero kliješta, dva LCD televizora, tri električne bušilice, reflector, manevarski metak i jedan nož-bajonet.

O navedenim  pretresima je upoznat kantonalni tužilac, nakon dokumentovanja navedenog događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a bit će dostavljeni  Izvještaji o počinjenim KD „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz čl. 371 KZ FBiH,  protiv Ć.A., nastanjen na području Banovića; KD „Teška krađa” iz čl. 287 KZ FBiH protiv M.T., nastanjen na području Srebrenika , kao i Izvještaj o počinjenom KD iz Zakona o oružju i municiji TK-a  protiv M.S., nastanjen na području Tuzle.

14:08