Pretresi na području TK-a

U skladu sa Planom „Top-krim“ i „Top-narko“ SKP MUP-a TK-a, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su 19.12.2018. izvršili pretrese lica i objekata na sedamnaest lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gradačca, Srebrenika, Živinica, Banovića i Kalesije, radi pronalaska predmeta iz krivičnih djela „Teška krađa“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: pištolj, municija, digitalna vaga, Suboxon tablete, manje pakovanje Canabisa, mobiteli, koji će biti predmet vještačenja u narednom periodu.

Prilikom pretresa dva lica su lišena slobode: M.O. rođen 1996. i  J.J. rođen 1999. godine oba iz Tuzle, koji su nakon kriminalističke obrade uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Teške krađe“ iz člana 287. KZ FBiH predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje. Dok će za dva lica S.T. rođen 1980. iz Živinica i M.Č. rođen 1955. iz Gračanice nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz člana  239. stav 3. KZ FBiH.

8:57