Pretresi na području Tuzlanskog kantona

Postupajući po operativnom planu „Top narko“ kao i po naredbama nadležnih opštinskih sudova za lica koja se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima iz domena zloupotrebe opojnih droga, službenici MUP-a TK-a su dana 25.06.2015.godine izvršili pretrese stambenih, pomoćnih i drugih objekata, vozila i lica na šest lokacija u Tuzli, Kalesiji, Živinicama, Lukavcu i Gradačcu.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto 13 paketića i 2 pvc. pakovanja sa materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "Heroin" i kutija od digitalne vage. Tom prilikom na području Tuzle tri lica su lišena slobode i privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade.

Jedno lice će biti predato Kantonalnom tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1 KZ FBiH na dalje postupanje, dok će protiv dva lica nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1 KZ FBiH.

8:56