Podrška i učešće u “Maršu mira 2011.”

08.07.2011 10:11

       

 

U organizaciji Sindikata policije MUP-a TK i podrške menadžmenta MUP-a TK-a, preko 50 službenika ovog Ministarstva (od čega je 10 žena) i oko 30 članova njihovih porodica, danas se u mjestu Nezuk, općina Sapna, priključilo hiljadama drugih učesnika “Marša mira – Srebrenica 2011.”, koji se održava u okviru obilježavanja godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

 

 

Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Bego Gutić, policijski komesar Nedim Mutapčić, načelnik Sektora kriminalističke policije MUP TK-a Zahid Selimbašić i predsjednik Sindikata policije MUP TK-a Jasmir Šerbečić, boravili su danas u Nezuku, kako bi dali potpunu podršku hrabrom i humanom pohodu službenika MUP TK-a i drugih učesnika Marša, koji će se održati na relaciji Nezuk – Donja Kamenica – Potočari (Memorijalni centar), od 08. do 11. 07. 2011. godine.

 

Takođe, službenici policije MUP TK-a će, kao i prethodnih godina, zajedno sa drugim policijskim agencijama, dati podršku i uzeti učešće u obezbjeđenju predstojeće komemoracije povodom obilježavanja 16. godišnjice genocida u Srebrenici, kako bi ista prošla u najboljem mogućem redu, bez bilo kakvih sigurnosnih problema.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba