Promocija pet novih službenih vozila

27.12.2017 12:59

U krugu sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u Tuzli danas (27.12.2017.godine) je održana promocija pet novonabavljenih vozila za potrebe MUP-a TK-a, od čega su četiri specijalna kombi vozila tzv. „marice“ i jedno vozilo „caddy“, koja su nabavljena u okviru kontinuiranog unapređenja materijalno-tehničke opremljenosti i operativnosti policije.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nastavlja aktivnosti na stvaranju jake, profesionalne i efikasne policije, materijalno-tehnički opremljene i kadrovski osposobljene, čime se pospješuje njena operativnost i efikasnost. Za nabavku ovih pet vozila kroz Plan nabavki za 2017.godine izdvojeno je cca. 250.000 KM. Vozila su data Upravi policije kako bi je učinili još efikasnijom, boljom i operativnijom. Mogu reći da smo nastavili aktivnost koju su zacrtale Skupština TK-a, Vlada TK-a i MUP TK-a, te da smo u protekle tri godine nabavili 46 novih vozila, 2 motocikla, te 1200 uniformi, što ćemo svakako nastaviti i u narednoj 2018.godini“ – istakao je u svom obraćanju ministar Topčagić.

„Nabavka novih vozila je nastavak implementacije Plana i programa MUP-a TK-a za tekuću 2017.godinu, kojim je predviđeno maksimalno povećanje operativnosti i mobilnosti policije. Korištenjem novih specijalizovanih vozila sigurno će se povećati kako operativnost, tako i mobilnost Uprave policije MUP TK-a, odnosno policijskih uprava Živinice, Gradačac, Gračanica i Tuzla. Ujedno koristim ovu priliku da se zahvalim Skupštini TK-a i Vladi TK-a koje su odobrile sredstva za ovu namjenu“– rekao je policijski komesar Fadil Šljivić.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba