OKP PU Gradačac – U pretresu pronađeno oružje i municija

14.02.2018 10:19

Postupajući po Naredbi Općinskog suda Gradačac, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU Gradačac) su dana 13.02.2018.godine u Gradačcu, izvršili pretres porodične kuće i pomoćnih objekata  vl. J.K., rođen 1965. godine  iz Gradačca,  zbog osnova sumnje da će se pretresom pronaći predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa određenim krivičnim djelima.

Prilikom pretresa  pronađeni  su  i privremeno oduzeti  sljedeći predmeti: jedna automatska puška cal.7,62 mm, jedan „PM“ (puško mitraljez), jedna pvc. kutija u kojoj se nalazila razna puščana, pištoljska i protiavionska municija (546 kom.), 5 komada pvc. ambalaže za ručne bombe M 75, dva prazna oklopa za eksplozivno punjenje, 10 kom. patrona za sačmaricu i jedan vojni nož (bajonet).

O izvršenom pretresu upoznat je kantonalni tužilac, dok će protiv J.K. Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni Izvještaji zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija iz čl. 371 KZ FBiH i „Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja municije iz čl.73 Zakona o oružju i municiji TK-a.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba