Otkriven počinioc saobraćajne nezgode iz 2015. godine

15.02.2019 14:39

Policijski službenici Uprave policije MUP TK ( PU/PS Gradačac) su izvršili rasvjetljavanje saobraćajne nezgode koja se dogodila 19.12.2015. godine u ulici Žrtava  genocida u Srebrenici, općina Gradačac, kojom prilikom je NN vozač sa NN vozilom ostvario kontakt sa mldb. osmogodišnjakom, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. Tom prilikom je pješak zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u DZ Gradačac i UKC-u Tuzla.

Operativnim radom na terenu policijski službenici PU/PS Gradačac su u saradnji sa građanima došli do saznanja o mogućem počiniocu, a radi se o I.G. rođen 1997. godine, nastanjen na području općine Gradačac. Takođe, policijski službenici su došli do saznanja na koji način je pomenuto lice prouzrokovalo navedenu saobraćajnu nezgodu, te da je pmv. potopio u jezero „Vidara“, općina Gradačac u namjeri da ga sakrije.

Dana 14.02.2019. godine, postupajući po naredbi Kantonalnog tužilaštva TK-a, ronioci RK „Vidara“ Gradačac su u jezeru „Vidara“ pronašli vozilo marke „Mitsubishi Carisma“koje su izvukli iz jezera, nakon čega je isto prevezeno u PS Gradačac gdje će biti izvršeno vještačenje.

U službenim prostorijama PU/PS Gradačac nad I.G. je izvršena kriminalistička obrada u svojstvu osumnjičene osobe za krivično djelo „Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa“ iz čl. 336. stav 3. i „Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“ iz čl. 337. stav 2. a u vezi sa čl. 54 KZ FBiH, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu TK-a biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

 

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba