OKP PU Živinice – Lišeno slobode 5 lica zbog 4 KD “Razbojništvo”

13.02.2021 15:50

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Živinice su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela Razbojništvo, počinjenih u proteklih mjesec dana na području Živinica (kojom prilikom su NN počinioci uz prijetnju vatrenim oružjem i opasnim oruđem izvršili 4 krivična djela Razbojništvo, nad uposlenicima sportskih kladionica i benzinske pumpe), došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela mogu dovesti I.A., rođen 1999.godine, I.P., rođen 1998.godine, M.S., rođen 2002.godine, H.O., rođen 2001.godine i S.B., rođen 2001.godine, svi nastanjeni na području  Živinica.

Takođe, pronađena su i privremeno oduzeta 2 startna pištolja, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedena lica su lišena slobode i nad istim je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, te će danas (13.02.2021.godine), uz izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili 4 krivična djela Razbojništvo iz člana 289. stav 2. Krivičnog zakona Federacije BiH.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba