Press konferencija povodom realizacije operativne akcije “Klanac”

29.04.2021 14:33

Danas, 29.4.2021.godine u prostorijama Policije Brčko distrikta BiH održana je press konferencija na kojoj su Šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić i Direktor Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Dževad Korman prezentovali rezultate uspješno realizovane zajedničke operativne akcije kodnog naziva “Klanac”.

Naime, u okviru navedene akcije dana 26.4.2021.godine službenici Policije BD-a i Uprave policije MUP-a TK-a, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BIH, izvršili su pretrese na 22 lokacije i lišili slobode 19 lica za koje postoje osnove sumnje da pripadaju organizovanoj kriminalnoj grupi. Tokom pretresa, pronađeno je i oduzeto preko 4 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “speed”, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuana”, nelegalno oružje, novac u vrijednosti preko 50.000 KM, pet motornih vozila i druge vrijednosti za koje postoje osnove sumnje da su stečene izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Riječ je o realizaciji operativne akcije kojoj je prethodila trogodišnja intenzivna istražna aktivnost u cilju istraživanja i dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava i posjedovanja te krijumčarenja nelegalnog naoružanja od strane organizovane kriminalne grupe.

Navedene aktivnosti su rezultat uspješne saradnje Uprave policije MUP-a TK i Policije Brčko distrikta koja će i u narednom periodu biti nastavljena u borbi protiv svih oblika kriminala, posebno organizovanog.

Vezani tekstovi:

http://muptk.ba/zajednicke-koordinirane-aktivnosti-uprave-policije-mup-a-tk-i-policije-brcko-distrikta-bih/

https://policijabdbih.gov.ba/images/Akcija_kodnog_naziva_KLANAC.pdf


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba