Zajednički projekat RTV Slon i Uprave policije MUP TK – Školica saobraćajne kulture i prevencija zloupotrebe narkotičkih sredstava

09.09.2021 09:13

„Školica saobraćajne kulture i prevencija zloupotrebe narkotičkih sredstava“ naziv je zajedničkog projekta koji realizuje RTV Slon u saradnji sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, a u okviru kojeg se emituje serijal edukativnih video klipova u kojima su obrađene teme iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i prevencije narkomanije.

Serijal se sastoji od 15 videoklipova podijeljenih u dva dijela. Prvi dio čini deset videoklipova koje za cilj imaju edukaciju učenika osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona, kao i promociju i unapređenje saobraćajne kulture učenika, roditelja i ostalih učesnika u saobraćaju, dok drugi dio predstavlja pet videoklipova o edukaciji i prevenciji zloupotrebe narkotičkih sredstava.

Emitovanje navedenog serijala  započelo je na programu RTV Slon i njihovim društvenim mrežama 1. septembra 2021.godine, odnosno prvog dana početka nove školske 2021/2022.godine, a klipovi se mogu pogledati i putem linkova objavljenih na web stranici MUP TK-a u sekciji Press ili Sigurnost u saobraćaju.

Ovom prilikom, apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa i pravila, te time daju svoj doprinos u povećanju sigurnosti u saobraćaju, naročito kada voze ili se kreću u blizini pješkačkih prelaza i škola.

 

 

 

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba