Uprava policije – Izvršeni pretresi – 2 lica lišena slobode

07.10.2021 15:17

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/OKP PU Tuzla i Sektora kriminalističke policije, u saradnji sa policijskim službenicima PS Sokolac su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela Teška krađa (otuđenje putničkih motornih vozila), dana 06.10.2021.godine, postupajući po naredbi Osnovnog suda u Sokocu izvršili pretres stambenih i pomoćnih prostorija, lociranih u Sokocu, a koje koriste LJ.B.,rođen 1959.godine i D.B., rođen 1991.godine, oba iz Sokoca.

Prilikom pretresa pronađeno je putničko motorno vozilo Škoda Oktavia (naime, dana 06.10.2021.godine PS Centar je zaprimila prijavu da je u ulici Krečanska, grad Tuzla otuđeno pmv. Škoda Oktavia), kao i veći broj dijelova vozila za koje postoje osnovi sumnje da potiču iz krivičnih djela, odnosno predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Danas, 07.10.2021.godine, nakon kriminalističke obrade LJ.B. i D.B. su, uz Izvještaj, predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

Takođe, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/OKP PU Živinice su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata (Teška krađa izvršena u mjesecu avgustu 2021.godine u Živinicama, kojom prilikom je otuđeno pmv. Audi Q5), operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u vezu sa opisanim krivičnim djelom može dovesti lice D.B., rođen 1986.godine iz RS-a.

Postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice, a u saradnji sa policijskim službenicima PS Prnjavor, dana 06.10.2021.godine izvršeni su pretresi stambenih, poslovnih i pomoćnih prostorija lociranih u općini Prnjavor RS-a, a koje koristi D.B. Prilikom pretresa pronađen je i privremeno izuzet veći broj dijelova vozila (vrata vozila, poklopac prtljažnika, farovi, retrovizori, auspuh, sjedišta, volan, ABS pumpa, instrument tabla, amortizeri, kao i drugi dijelovi vozila marke Audi Q5) .

Službenici OKP PU Živinice nastavljaju rad na dokumentovanju predmeta, a po okončanju prema nadležnom Kantonalnom tužilaštvu biće upućen adekvatan Izvještaj.

 


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba