Uprava policije/SKP – Dva lica lišena slobode zbog KD Ubistvo

23.11.2021 09:24

Dana, 22.11.2021.godine PS Zapad je zaprimila prijavu da se, u Tuzli u ulici 18 Hrvatske brigade, na trotoaru nalazi povrijeđeno NN muško lice. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici, kao i SHMP radi pružanaj medicinske pomoći povrijeđenom licu, koji je potom prevezen na UKC Tuzla, gdje je od strane dežurnog ljekara konstatovana smrt NN lica, za kojeg je naknadno utvrđeno da se radi o N.H.,rođen 1991.godine.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Istog dana, operativnim radom policijskih službenika (Sektora kriminalističke policije/Odsjek za opći kriminalitet i ratne zločine, PU Tuzla i PU Živinice) i nakon opsežne potrage,  pronađeni su i lišeni slobode F.H.,rođen 2001.godine i M.H.,rođen 1967.godine, oba nastanjena na području Grada Živinice, koji se mogu dovesti u vezu sa navedenim događajem.

U službenim prostorijama nad imenovanim je izvršena kriminalistička obrada, a isti će, u Zakonom predviđenom roku (tokom današnjeg dana), biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Ubistvo iz člana 166. Krivičnog zakona FBiH.

Takođe, Uprava policije MUP-a TK, ovom prilikom se zahvaljuje građanima koji su ustupajući svoja saznanja dali značajan doprinos u rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba