Uprava policije MUP TK-a – izvršeno pretresanje na više lokacija TK-a

25.05.2023 14:51

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su, postupajući po naredbama općinskih sudova s područja Tuzlanskog kantona, a po prethodno sačinjenim Operativnim planovima sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, imovinskih delikata i nedozvoljenog držanja oružja i municije, u dane 23., 24. i 25.05.2023.godine izvršili pretresanje i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona (Tuzla, Srebrenik, Živinice, Gradačac, Lukavac i Kalesija).

Prilikom radnji pretresanja, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem više krivičnih djela i to: kutija od cigareta u kojoj se nalazio grumen osušene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu; 2 (dvije) tablete žute boje u originalnom blister pakovanju sa natpisom „Tramadol“ 50 mg; 1 (jedna) prozirna pvc. vrećica  sa sadržajem nepoznate praškaste materije bijele boje koja asocira na opojnu drogu; 1 (jedna) prozirna pvc. vrećica  sa sadržajem nepoznate biljne materije koja asocira na opojnu drogu; 1 (jedna) prozirna pvc. vrećica u kojoj se nalazi jedna tableta svijetlo plave boje, jedna tableta zelene boje u prozirnoj pvc. foliji, jedna grinder-drobilica; jedna ručno motana cigareta tzv. „Joint sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu; jedan okvir od automatske puške bez municije; jedan metak za automatsku pušku call 7,62 mm; dvije pvc. kartice i jedna papirna cjevčica sa tragovima bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu; jedna pvc. vrećica žute boje sa tragovima bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu, jedna ručna bomba M75 tzv. „Kašikara“ u originalnoj kutiji sa poklopcem, te  jedna centralna jedinica i jedan USB stik, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno izuzeti radi preduzimanja daljih radnji dokazivanja, kao i potrebnih vještačenja, te se nastavljaju dalje aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podneseni odgovarajući Izvještaji.


Preuzeto sa web stranice Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona - https://muptk.ba