Promovisana 29-ta generacija kadeta na Policijskoj akademiji FMUP-a

Danas je (26.01.2017.godine) na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova promovisana XXIX (dvadeset deveta) generacije polaznika za čin „policajac“ (60 polaznika sa područja Tuzlanskog kantona).

Na svečanoj promociji polaznika prisutnima se u ime ministra FMUP-a Čampare obratio savjetnik ministra Branislav Crnogorac, koji je čestitao akademcima na ostvarenim rezultatima tokom školovanja na Policijskoj akademiji i pohvalio njihovu opredijeljenost da se bave ovim časnim poslom u vremenu kada su izazovi u borbi protiv kriminala porasli.

Zatim su se pristunima obratili Nurset Beširević, vršilac dužnosti direktora Policijske akademije FMUP-a, koji je naglasio da je u 2016. godini na ovoj akademiji različite vidove obuka završilo 3.390 polaznika, od kojih su 220 polaznici osnovne policijske obuke, i to: za čin „policajac“ 190 polaznika i za čin „mlađi inspektor“ 30 polaznika. U toku 2017. godine iskazane su potrebe za osnovnom policijskom obukom za cca. 500 polaznika.

Komesar MUP-a Tuzlanskog kantona Fadil Šljivić istakao je da polaznicima, budućim policajcima, nakon polaganja zakletve pred ministrom MUP-a Tuzlanskog kantona Huseinom Topčagićem, kao i komesarom, tek predstoji suočavanje sa svom težinom policijskog posla i da se nada da će polaznici opravdati povjerenje koje im je ovo društvo povjerilo.

U ime XXIX generacije polaznika za čin „policajac“ prisutnima se obratio polaznik Mirza Bukvar, zahvalivši se ministru Čampari, savjetniku ministra Branislavu Crnogorcu, v.d. direktora Bešireviću, ministru i komesaru MUP-a Tuzlanskog kantona na podršci, kao i uposlenicima Policijske akademije FMUP-a, što su nesebičnim zalaganjem dio svog iskustva prenijeli na buduće policijske službenike. (Saopćenje i foto FMUP-a)

 

15:42