PS Centar/PU Tuzla – Izvršen pretres u Tuzli

 

Službenici Odsjeka krim. policije Policijske stanice „Centar“ - PU Tuzla su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u porodičnoj kući H.I., rođen 1983. godine iz Tuzle, nalazi oružje ili eksplozivne materije za koje H.I. nema odobrenje.


Dana, 13.12.2012.godine u Tuzli službenici policije PS Centar su, postupajući po Naredbi Općinskog suda Tuzla, izvršili pretres navedene kuće i pomoćnih objekata, kao i  kuće u izgradnji na istoj lokaciji, kojom prilikom je pronađeno naoružanje i municija, za koje H.I. nema odobrenje i to:

-          2 lovačka karabina,

-          1 lovačka puška,

-          1 pištolj,

-          3 okvira za automatsku pušku sa municijom,

-          47 patrona za lovačku pušku,

-          80 puščanih metaka,

-          27 pištoljskih metaka.

Nakon izvršenog pretresa, nad H.I. je u službenim prostorijama PS „Centar“ - PU Tuzla izvršena kriminalistička obrada radi postojanja osnova sumnje da se isti može dovesti u vezu sa KD "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija". Pronađeno naoružanje i municija su privremeno oduzeti radi provjera. Kod H.I. je pronađen i dio naoružanja i municije za koji isti posjeduje odobrenje, koje je takođe privremeno oduzeto.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a službenici policije nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog događaja.

14:56