PS Centar/PU Tuzla – Rasvijetljena KD Teške krađe nad podrumskim prostorijama u Tuzli

Službenici Odsjeka krim. policije Policijske stanice „Centar“ PU Tuzla su radeći na rasvjetljavanju krivičnih dijela iz oblasti imovinskih delikata – teških krađa nad podrumskim prostorijama stambenih zgrada u Tuzli, došli do saznanja o mogućem izvršiocu, a radi se o E.O., rođen 1984.godine nastanjen u Živinicama. Dana, 31.01.2013.godine nad E.O. je u službenim prostorijama PS Centar izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je u mjesecu januaru 2013.godine u Tuzli počinio krivična djela Teške krađe nad šest (6) podrumskih prostorija.


Daljim radom pronađeni su predmeti koji potiču iz navedenih krivičnih dijela, i to: 3 bušilice, 3 brusilice, 1 ručni cekular, 3 lemilice, 2 aparata za gašenje požara, elektro kablovi i drugi predmeti, koji su vraćeni vlasnicima. O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, dok će nakon dokumentovanja ovih KD-a Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Teške krađe propisane u članu 287. KZ FBiH.

Takođe, službenici PS Centar su radeći na rasvjetljavanju krivičnih dijela iz oblasti imovinskih delikata – krađa nad poslovnim objektima u Tuzli, izvršili kriminalističku obradu nad Z.M., rođena 1994.godine iz Tuzle i Z.A., rođena 1993.godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su istog dana u Tuzli počinile krivično djelo "Krađe" nad tri butika. Predmet otuđenja u navedenim krivičnim djelima bili su razni odjevni predmeti, koji su oduzeti i vraćeni vlasnicima. Nakon dokumentovanja, službenici policije PS Centar dostavit će Kantonalnom tužilaštvu Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Krađe propisane u članu 286. KZ FBiH.

 

12:58