PS Kladanj – Rasvijetljeno 12 krivičnih djela Teške krađe

Na području općine Kladanj je u toku mjeseca marta 2017.godine počinjeno jedanaest krivičnih djela Teške krađe nad vikendicama u privatnom vlasništvu, u kojima su predmet otuđenja bili: pumpa za prskanje voća, pumpa za vodu, razni alat, tehnički uređaji, biciklo, alkoholna pića i drugi predmeti.

Operativnim radom na terenu službenici policije PS Kladanj su došli do saznanja o mogućim počiniocima navedenih krivičnih djela, te su s tim u vezi, 01. i 03.04.2017.godine izvršeni pretresi objekata na području općine Kladanj, koje koriste lica A.M. i S.H., kojom prilikom je pronađen i privremeno oduzet dio predmeta koji potječu iz pomenutih krivičnih djela.

Nad četiri lica (S.H., M.K., M.M. i A.M., svi nastanjeni na području općine Kladanj) je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD-a Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH (provala u vikendice), te će protiv istih nakon istražnih radnji biti podnesen Izvještaj nadležnom Tužilaštvu. Takođe, postoje osnovi sumnje da je S.H. u ranijem periodu počinio i KD Teška krađa – provala u porodičnu kuću na području općine Kladanj, iz koje je otuđen plug za oranje (koji je pronađen u pomenutim pretresima).

Protiv A.M. i M.K. će biti podnesen i Izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja, obzirom da je A.M. službenicima policije dobrovoljno predao nelegalno posjedovanu pušku M 48 kalibra 7,9 mm sa 59 komada municije, dok je M.K. dobrovoljno predao lovačku pušku sa 28 patrona municije za istu.

 

9:15