PU Gradačac – Izvršen pretres na 4 lokacije

Dana 20.12.2012. godine, službenici policije PU Gradačac su, postupajući po naredbi Općinskog suda u Gradačcu, na četiri lokacije na području Gradačca izvršili pretrese nad stambenim, pomoćnim i dr. objektima, te vozilima koja koriste lica, za koja postoje osnovi sumnje da se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.


Tokom pretresa, pronađena je određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuana", oko 50 različitih tableta, digitalna vaga, kapa tzv. "fantomka" i dr.

U vezi navedenog, slobode su lišena tri lica iz Gradačca, koja su privedena u službene prostorije PU Gradačac radi kriminalističke obrade.

Takođe, pored lokacija u Gradačcu, u sklopu navedenih aktivnosti od strane službenika PU Odžak, izvršen je pretres jedne lokacije i vozila na području navedene Uprave, kojim je pronađena jedna automatska puška i veća količina municije.

Predmeti koji su pronađeni tokom pretresa su privremeno oduzeti, a o poduzetim mjerama i radnjama je obaviješten kantonalni tužilac.

Službenici OKP PU Gradačac poduzimaju daljnje mjere i radnje na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

8:10