PU Gradačac – Otvorene renovirane prostorije Odjeljenja za administraciju Gradačac i nova lokacija za izdavanje ličnih dokumenata

Povodom obilježavanja 22. maja – Dana policije TK-a danas su u Policijskoj upravi Gradačac, u ulici H.K.Gradaščevića, otvorene renovirane prostorije Odjeljenja za administraciju Gradačac i nova lokacija za izdavanje ličnih dokumenata - šalter sala. Otvaranju su prisustvovali v.d. policijski komesar Enver Skenderović, načelnik Sektora za informatiku, telekomunikacije i analitiku MUP TK-a Admir Jukan, načelnik PU Gradačac Samir Aljukić i načelnik Odjeljenja za administraciju Gradačac Muhamed Trakić.


Naime, riječ je o lokaciji za izdavanje ličnih dokumenata koja je ponovo vraćena iz prostora Pošte u objekat ove Uprave, nakon renoviranja i prilagođavanja postojećeg prostora iz vlastitih sredstava MUP TK-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona ima u planu premještanje lokacija za izdavanje ličnih dokumenata i u drugim općinama Tuzlanskog kantona, a sve u cilju smanjenja ukupnih troškova.

 

12:38